Chefskifte i Anti Doping Danmark kommer ubelejligt

Fredag vil Folketinget efter al sandsynlighed vedtage den lov, der udvider Anti Doping Danmarks (ADD) arbejdsområde og samtidig øger budgettet til antidopingbekæmpelsen væsentligt.

Timingen er dog ret speciel, for torsdag blev ADD-direktør Lone Hansen præsenteret som ny direktør for Team Danmark, og samtidig skal der som følge af lovforslaget nedsættes en helt ny bestyrelse.

Det gør processen med at finde en afløser for Lone Hansen mere besværlig, men samtidig også mere presserende.

- Det er selvfølgelig ikke et drømmetidspunkt, når det falder sammen med, at der skal ske en masse nyt. Omvendt får den nye direktør mulighed for at sætte sine fingeraftryk på den nye organisation, siger den nuværende bestyrelsesformand, Mette Hartlev.

Hun ved reelt ikke selv, om hun skal fortsætte i den nye bestyrelse, for den kan først udpeges, når loven er vedtaget.

Derfor er hun også forsigtig med at komme med en alt for konkret profil på Lone Hansens afløser.

- Det ville være forkert over for den nye bestyrelse. Men for mig at se drejer det sig først og fremmest om at finde en direktør, der har kompetencer indenfor ledelse og udvikling, siger formanden.

Hun er ikke nervøs for, at de kommende ugers chef-limbo kommer til at gå ud over det daglige arbejde i Anti Doping Danmarks sekretariat.

- Vi har et utroligt velfungerende sekretariat med dygtige og erfarne medarbejder, der kan klare den daglige drift, indtil en nye direktør er på plads.

Lone Hansen bliver på posten som direktør for Anti Doping Danmark, indtil hendes afløser er fundet og alle hængepartier er på plads.

Forventningen er, at det sker en gang i februar.

/ritzau/

 

Dagens Gossip