Chefstrateg: Amerikanere viser alle vejen onsdag aften

Selv med en omsætning på flere milliarder dollar hver år er det alligevel noget af et pres, der lægges på skuldrene af Alcoa onsdag aften.

Den amerikanske producent af aluminium får fornøjelsen af at skyde en ny regnskabssæson i gang. Og som altid vil hele verden holde godt øje med selskabet, forklarer chefstrateg Henrik Drusebjerg fra Carnegie

- Der er to grunde. For det første er det Alcoa, der kommer først med regnskab, og det har selskabet altid gjort.

- For det andet - og det er også det, der gør det interessant - er det et selskab, som befinder sig i det, man kunne kalde forenden af økonomien, siger han til Ritzau.

Det vil sige, at fordi Alcoa er en aluminiumsproducent, er selskabet blandt de første til at registrere, når selskabernes ordreindgang for eksempel tager til eller modsat aftager.

Derfor bliver Alcoa også betegnet som et godt pejlemærke på aktiviteten i den samlede økonomi og dermed også for virksomhederne, lyder det fra Henrik Drusebjerg.

Med startskuddet fra Alcoa følger der inden længe også regnskaber fra de danske selskaber. Her har chefstrategen pæne forventninger, da langt de fleste virksomheder i Danmark bliver hjulpet gevaldigt af især to forhold i øjeblikket.

- Det er betydeligt lavere energipriser og en betydeligt svækket euro, siger Henrik Drusebjerg.

- De to forhold vil helt sikkert betyde en kraftig medvind i nogle af de regnskaber, der kommer nu. Så det bliver rigtig spændende at se, uddyber han.

Inden champagnen dog når at blive poppet eller lagt på køl på baggrund af Alcoas regnskab for første kvartal af 2015, understreger chefstrategen, at der ikke skal overfortolkes på et enkelt selskabs resultat.

- Der er også den mulighed, at selskabet i perioden bare har været dårligt drevet, påpeger han.

Uanset vurderer Henrik Drusebjerg, at der kan læses enkelte ting ud af regnskabet - for eksempel i forhold til ordreindgangen og hvad selskabet er i stand til at tage eller få af priser for de ting, der leveres.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip