Chelsea ydmyger Tottenham i London-derby

08/03/2014

Chelsea har sat sig tungt på førstepladsen i Premier League. Mens ingen af de tre værste konkurrenter i topstriden var i aktion lørdag, tog Chelsea yderligere tre point ved at slå Tottenham 4-0 i London-derbyet på Stamford Bridge.

Det blev uden Christian Eriksen, der på grund af en skade ikke var at finde i Tottenhams trup.

I 55 minutter var kampen på vippen, men så afgjorde tre vitale minutter kampen til Chelseas fordel.

Chelseas camerounske angriber Samuel Eto'o sparkede sit hold på sejrskurs og sendte et klart signal til manager José Mourinho i sin jubelscene.

Han haltede ud til hjørneflaget og holdt sig til ryggen, som var han en gammel mand, med en hentydning til Mourinho, der i februar beklagede sig over Chelseas angrebsalternativer og gjorde grin med Eto'os fremskredne alder. Han fylder i øvrigt 33 på mandag.

Tottenham var knap kommet sig over scoringen, inden Chelsea slog til igen.

Eto'o blev spillet fri i straffesparksfeltet, og Younes Kaboul så ingen anden udvej end at nedlægge ham. Rødt kort til Tottenham-spilleren og straffespark til Chelsea.

Det vekslede Eden Hazard til 2-0. Så var den kamp ellers lukket. Men Tottenham faldt helt sammen i slutfasen, da den indskiftede Demba Ba kunne score to gange inden for et minut, så resultatet blev 4-0.

Chelsea fører Premier League med syv point ned til Liverpool og Arsenal, der dog har spillet en kamp færre. Manchester City er ni point efter, men har spillet hele tre kampe færre.