Chicago scorer to matchbolde om Stanley Cup-sejren

Chicago Blackhawks er godt på vej til at vinde ishockeysportens mest prestigefyldte klubtrofæ Stanley Cup for anden gang på tre år.

Natten til søndag dansk tid bragte Chicago-mandskabet sig foran 3-2 i finaleserien efter en smal 2-1-sejr over Tampa Bay Lightning på udebane i Florida, og nu mangler holdet blot én sejr for at vinde NHL-titlen for sjette gang.

Dagens Chicago-helt blev Antoine Vermette, der scorede sejrsmålet kort inde i tredje periode ved at skovle pucken i nettet på Kris Versteegs pasning.

Det var femte gang ud af fem mulige, at en kamp i årets finaleserie endte med en etmålssejr til et af holdene.

I modsætning til de tidligere kampe, hvor Tampa Bay-spillerne er kommet flyvende ud af omklædningsrummet, var det denne gang Chicago, der kom bedst fra start og dominerede første periode.

Skudstatistikken for de første 20 minutter lød på 14-5 til gæsterne, og på lystavlen stod der 1-0 til Chicago efter Patrick Sharps åbningsscoring, der var belønning for en flot første periode.

- Vores start var bedre end i alle de fire tidligere kampe. Vi havde mere tid i angrebszonen og blev ikke tvunget tilbage i vores egen ende, siger Chicagos træner Joel Quenneville.

Tampa Bays Valtteri Filppula udlignede midtvejs i anden periode, inden Antonie Vermette altså sørgede for det mål, der giver Chicago Blackhawks to muligheder for at hente Stanley Cup-trofæet.

- Nu er der ikke råd til flere fejl, konstaterer Tampa Bays træner Jon Cooper.

De to hold mødes igen i sjette kamp i Chicago natten til tirsdag dansk tid. Hvis det ikke er afgjort efter den kamp, bliver den syvende og sidste finale spillet i Tampa natten til torsdag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip