Chikanelæger slipper foreløbig for politianmeldelse

Medmindre der kommer nye oplysninger frem, vil Region Hovedstaden ikke politianmelde de læger, der står bag chikaneopkald til 1813.

- Lige nu er det vigtigt, at vi slår koldt vand i blodet og ikke farer frem hårdere end nødvendigt, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

- Det her handler først og fremmest om at opfordre de pågældende læger til omgående at stoppe med at ringe ind til 1813, fortsætter hun.

Tirsdag aften overvejede regionsrådsformanden ellers at melde lægerne til politiet.

Siden 1. januar har fire læger ringet til den nye 1813-akuttelefon i Region Hovedstaden mere end 255 gange. Opkaldene kan, afhængig af lægernes forhold til regionen, få konsekvenser for deres ansættelse, oplyser regionsrådsformanden.

Lægerne vil nu modtage et brev fra regionen, som desuden vil sende en kopi af brevet til lægernes faglige organisation.

Lægeforeningen har onsdag bedt om dokumentation for opkaldene. Foreningen vil undersøge, om der er læger, der har handlet i strid med de etiske regler.

Sagen skal behandles i Lægeetisk Nævn, som i yderste konsekvens kan ekskludere lægerne fra Lægeforeningen.

En enkelt læge har ringet 115 gange til 1813 inden for én time. Når lægen kom igennem til en sygeplejerske, konstateredes blot: "Der er ikke andet, jeg vil bare klage over det her, fordi det er simpelthen urimeligt."

Desuden har 13 forskellige numre ringet 711 gange til 1813 siden 1. januar, noget som ifølge regionen kan betegnes som chikaneopkald.

/ritzau/

 

Dagens Gossip