Chili con carne med Tortilla chips og ost

Skrevet af Emma Wittendorff

12/04/2015

Dagens topnyheder

Til 2 personer

Ingredienser
500 g. hakket oksekød
3 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamico
4 dl. rødvin
3 spsk. paprika
1 spsk. spidskommen
1 spsk. cayenne peber
salt og frisk kværnet peber

Endvidere
2 løg, finthakkede
2 fed hvidløg, hakkede
2 revne gulerødder
1 ds. hk. tomater
1 dl oksefond eller boullion
1 ds. drænede og skyllede kidneybønner
1 ds. chili bønner + halvdelen af sovsen fra dåsen
1 hakket rød peberfrugt
en halv hakket chili (1 tsk. chiliflager til børneretter)
50g hakket mørkt chokolade

Svits kødet i olien, og bliv ved med at røre, til det er helt grynet og brunt. Vær tålmodig, der må ikke være væde tilbage! Hæld balsamico over, og lad det dampe helt ind i kødet. Tilsæt krydderier og rødvin, og lad det simre under låg i ca. 40 minutter.

Svits løg, hvidløg, peberfrugt, chili og gulerødder godt, og hæld hakkede tomater og bouillon ved. Lad det småkoge i 10-15 minutter. Bland det i kødet, og smag det hele godt til. Vend bønnerne og chokoladen i. Giv det hele 10 minutter.

Server med Tortilla Chips, evt. knuste i chili con carne eller ved siden af.

Tilbehør
Tortilla Chips med ost

 

 

Denne opskrift er indsendt af Emma Wittendorff, som blogger her: emmadilemma.bloggersdelight.dk.