Chok før VM-start: Det danske håndboldlandshold er ramt af corona

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Det får betydning for aftenens kamp.

Landsholdsspiller Emil Jakobsen, der tidligere har været smittet med Covid-19, har testet positiv ved den seneste coronatest ved VM i Egypten.

Det oplyser DHF i en pressemeddelelse. 

Læs også

Bagedyst-vinder afslører: Jeg har en diagnose

Den danske landsholdsfløj Emil Jakobsen er derfor nu placeret i isolation – ligesom Morten Olsen, der er værelseskammerat med Emil Jakobsen, også isoleres. Det betyder samtidigt, at Emil Jakobsen ikke spiller med ved Danmarks åbningskamp i aften. Morten Olsen kan være med i truppen, hvis han tester negativ ved dagens test.  

De danske spillere og ledere testes nu også inden kampen i aften mod Bahrain, mens hele den danske delegation også testes i morgen.

”Vi er selvfølgelig meget kede af det på Emils vegne. Vi har været godt forberedte på denne situation, og vi følger vores egen og IHF’s velbeskrevne og restriktive corona-protokoller, der betyder, at vi nu blandt andet testes igen i dag og i morgen,” siger sportschef Morten Henriksen.

Kritik før VM-start

Flere har spekuleret på, om turneringen burde finde sted midt i en pandemi. Landsholdstjernen Mikkel Hansen var også i tvivl forud for mesterskabet.

“Jeg ved ikke, om man burde aflyse turneringen, men der burde i hvert fald ikke være nogen som helst tilskuere til stede. Jeg kan ikke se meningen i, at vi spillere skal leve i en boble på et hotel og er tvunget til at isolere os på samme måde som ved kvindernes EM for så at køre til en hal og spille foran en masse mennesker. Det giver ingen mening,” sagde han tidligere på måneden til Jyllands-Posten.

Siden da har arrangørerne meldt ud, at turneringen bliver afholdt uden tilskuere, selvom det først var planen, at der skulle være fans og tilskuere til kampene.

Læs også

Efter slagtning i Løvens Hule erkender iværksætter: Det var fair

 

 

 

Dagens Gossip