Chris Froomes skygge: Den gule trøje ser umulig ud

Cykelrytteren Tejay van Garderen er fortsat nummer to i Tour de France, selvom han tirsdag led et stort tidstab på 10. etape.

Amerikaneren regner med, at det ikke længere bliver muligt for ham at erobre den gule førertrøje, efter at Chris Froome fra Sky-holdet satte hele feltet på plads på løbets første bjergetape.

- Etapen var ikke den bedste, men heller ikke den værste. Vi havde en drøm om at komme i den gule førertrøje, men det ser ret umuligt ud.

- Derfor må vi i første omgang fokusere på at komme på podiet, og det skulle der være god mulighed for nu, siger Tejay van Garderen.

BMC-rytteren tabte 2.30 minutter i forhold til Chris Froome, så amerikaneren nu er 2.52 minutter efter briten i den samlede stilling.

Andre topryttere som spanieren Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) og italieneren Vincenzo Nibali (Astana) satte endnu mere tid til.

Onsdag venter endnu en etape i Pyrenæerne, og her forventer Tejay van Garderen, at løbets nummer tre vil forsøge angreb.

- Jeg forventer, at Movistar og Nairo Quintana vil presse Sky, og at de også vil sætte fart på nedkørslerne. Men det kan også blive en dag for udbrydere.

- Løbet bliver i mine øjne ikke afgjort i Pyrenæerne, men i Alperne, og derfor tager vi det lidt roligt.

- Jeg vil primært forsøge at hænge på mine værste konkurrenter i de kommende dage, siger Tejay van Garderen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip