Christian Eriksen har fidus til Belgien ved VM

Belgiens unge landshold møder tirsdag aften Algeriet i holdets første kamp ved fodbold-VM. Og belgierne kan sagtens overraske ved slutrunden i Brasilien, mener den danske landsholdspiller Christian Eriksen.

- Belgien har et rigtigt spændende landshold. Det synes jeg også, at man kunne se i løbet af VM-kvalifikationen. Og bare med de spillere, som de har på holdkortet, så er det et utroligt spændende og godt hold.

- De har næsten to stamspillere på hver plads, der kan spille hver weekend i hvilken som helst klub, mener Eriksen.

Til dagligt spiller Eriksen sammen med tre belgiske VM-spillere i den engelske Premier League-klub Tottenham.

Det drejer sig om 24-årige Nacer Chadli, 27-årige Jan Vertonghen og 26-årige Mousa Dembélé. Eriksen kender også Vertonghen fra sin tid i hollandske Ajax.

- Chadli er den mest offensive af de tre. Han er god på låget, men også med fødderne. Han er desuden en god dribler.

- Dembele er en midtbanespiller, og han er nok den spiller i verden, som er bedst til at dække bolden med sin krop. Det kan han. Han er god til at holde på bolden, og han taber den ikke ret tit.

- Vertonghen er en god forsvarsspiller en mod en, og han er også rigtig god i det opbyggende spil. Belgien har en del midterforsvarere, så jeg ved ikke, om han bliver rykket ud på venstre back, siger Eriksen.

Belgiens formodede startopstilling mod Algeriet rummer en del yngre spillere, der allerede er etablerede navne i Europa.

Det gælder navne som den 22-årige målmand Thibaut Courtois fra Atlético Madrid samt forsvarsspillerne Toby Alderweireld, Atlético Madrid (25 år), Thomas Vermaelen, Arsenal (28 år) og Vincent Kompany, Manchester City (28 år).

Midtbanen tæller stjerner som Marouane Fellaini, Manchester United (26 år), Eden Hazard, Chelsea (23 år), Axel Witsel, Zenit St. Petersborg (25 år), Kevin de Bruyne, Wolfsburg (22 år) og Adnan Januzaj, Manchester United (19 år).

I angrebet er det den 21-årige Everton-stjerne Romelu Lukaku, som skal forsøge at score målene.

Belgiernes kamp mod Algeriet fløjtes i gang klokken 18 dansk tid i Belo Horizonte.

/ritzau/

 

Dagens Gossip