Christian Eriksen klar til Europa League uden at spille

Den danske landsholdsprofil Christian Eriksen fik lov at hvile stængerne, men det fik ingen negativ indflydelse for hans klub Tottenham, der torsdag aften spillede sig i Europa Leagues gruppespil.

Hjemme på White Hart Lane vandt Premier League-klubben stensikkert med 3-0 over AEL Limassol, og dermed er Tottenham videre med samlet 5-1.

Manager Mauricio Pochettino sparede en række bærende spillere mod de upåagtede cyprioter, men afløserne gjorde, hvad de skulle.

Angriberen Harry Kane startede i stedet for Emmanuel Adebayor, og det var netop Kane, som bragte Tottenham foran med 1-0 i første halvlegs sidste minut.

Kort efter pausen øgede den brasilianske VM-spiller Paulinho til 2-0, inden Andros Townsend scorede til slutresultatet på et straffespark midtvejs i anden halvleg.

Mens Tottenham altså levede op til forventningerne, fik playoff-kampene en anderledes sløj udgang for Premier League-kollegerne i Hull City.

Det var nemlig ikke nok for Steve Bruces mandskab at vinde med 2-1 over belgiske Lokeren hjemme på KC Stadium, for belgierne havde vundet det første opgør med 1-0 og går dermed videre på udebanemål.

En stor triumf for Preben Elkjærs gamle klub, der også i nutidens udgave har dansk islæt. U21-landsholdsspilleren Alexander Scholz spillede hele kampen i Lokerens forsvar.

/ritzau/

 

Dagens Gossip