Christian Eriksen: Sæsonafslutning gjorde ondt

admin

425 uger siden

|

27/05/2016

Dagens topnyheder

Tottenham måtte på sidste spilledag i Premier League se sig overhalet af arvefjenden Arsenal.

Overhalingen fra Arsenal gjorde særdeles ondt på Christian Eriksen og holdkammeraterne, der længe kæmpede med om den engelske titel, som sensationelt gik til Leicester.

To point i de sidste fire spillerunder betød, at Tottenham endte på tredjepladsen. Samtidig var det 21. sæson i træk, at Arsenal sluttede over Tottenham i tabellen.

- I det hele taget kan vi være godt tilfredse. Vi fik, hvad vi ville, og det var en plads i Champions League i næste sæson. Det ærgerlige for os og vores fans er, at det lige var Arsenal, der endte over os, siger Christian Eriksen.

Efter halvanden uges ferie i London og Dubai er han fredag stemplet ind i landsholdslejren i Helsingør, hvor der trænes forud for Kirin Cup i Japan.

Midtbanespilleren har samtidig haft lidt tid til at fordøje sæsonen.

- Det betyder helt sikkert noget for os spillere, at vi slutter bag Arsenal. Som spiller vil man gerne gøre fansene glade. Vi spiller jo for fansene, der kommer og ser os. Det smitter af på os.

- Mange af vores spillere har også spillet ungdomsfodbold mod Arsenal. Man vil ikke tabe til dem. Man kender det fra FC København og Brøndby i Danmark.

- Det gjorde ondt, og det var hårdt, at Arsenal endte over os, forklarer Eriksen.

Tottenham sluttede sæsonen med to uafgjorte kampe mod West Bromwich og Chelsea, inden holdet på eget græs blev slået af Southampton. I sidste spillerunde gik London-holdet helt ned med et 1-5-nederlag til Newcastle, der på det tidspunkt var sikker på at rykke ud af ligaen.

- Jeg tror, at alle spillere har bearbejdet det med sig selv.

- Indtil Chelsea-kampen og frem til anden halvleg mod Southampton følte vi, at vi var på rette kurs. Vi vidste godt, at vi ikke længere kunne vinde mesterskabet, men vi skulle bare have et point for at slutte over Arsenal.

- Det fik vi ikke mod Southampton, og jeg tror, at det var som at få et spark, der måske gjorde, at vi ikke var oppe på dupperne i den sidste kamp, siger Eriksen.

I øjeblikket forhandler han kontraktforlængelse med Tottenham, hvor han ser gode muligheder i næste sæson.

- De sidste tre år har vi altid gerne villet forbedre os. Det håber jeg også, at vi kan til næste sæson.

- Vi ved, at med Champions League bliver der flere hårde kampe. Europa League er også hårdt, men i Champions League er det på en lidt anden måde. Kan vi vænne os til det og lære hurtigt af det, så kan det komme os til gode senere i sæsonen, siger han.

Mange af konkurrenterne i Premier League vil forud for den kommende sæson forstærke sig efter et år, hvor flere af dem har skuffet.

Manchester United har fredag sikret sig José Mourinho som manager, og det betyder sandsynligvis, at United skal på jagt efter nye spillere.

- Vi er ikke bange for nogen overhovedet. Det har vi vist i den her sæson, siger Eriksen.

- Fremtiden tegner lys i Tottenham, synes jeg, for mange spillere kan udvikle sig endnu mere. Måske får vi nye spillere ind. Vi har en rigtig god gruppe af unge, der kan bygge mere på, og lidt ældre spillere.

Midtbanespilleren vurderer ikke, at Manchester Uniteds ansættelse af José Mourinho får betydning for Tottenham.

- Det er ikke træneren, der vinder ligaen. Mourinho er et stort navn, specielt i Premier League.

- Det er da sjovt, og der kommer mere fokus på Manchester med Josep Guardiola i City og Mourinho i United. Det bliver nogle specielle kampe. Men for os ændrer det ikke det store, siger han.

/ritzau/