Christian Eriksen: For tidligt at gå efter kamprekord

Christian Eriksen kan tirsdag spille sin landskamp nummer 50 i venskabskampen mod Rumænien.

Dermed bliver den 22-årige midtbanestjerne den med afstand yngste danske landsholdsspiller i historien til at nå 50-kamps-milepælen.

- Det er meget specielt, at jeg allerede er i den situation. Jeg er glad for, at jeg har fået tilliden og muligheden.

- Men så meget går jeg egentlig ikke op i det. Det handler bare om at spille en masse kampe, siger Christian Eriksen.

Tottenham-spilleren har i kraft af sin unge alder en realistisk mulighed for engang at slå Peter Schmeichels rekord på 129 landskampe for Danmark.

- Der er langt til det endnu. Det må vi se til den tid. Jeg tager en kamp af gangen.

- Det gælder om at være skadesfri og holde mit niveau, siger Eriksen.

Selv om Christian Eriksen indimellem har været udsat for kritik, senest efter 0-1-nederlaget mod Portugal for en måned siden, så synes han, at de positive ting fylder klart mest hidtil i landsholdstrøjen.

- Dennis Rommedahl sagde en gang til mig, at den ene dag kunne det hele være godt, og den næste dag kunne det være skidt. Det råd har jeg taget med mig, siger Eriksen.

Han betegner sit største landsholdsøjeblik som debuten i en venskabskamp mod Østrig tilbage i marts 2010. Også selv om det ikke endte alt for godt i Wien, hvor Eriksen og co. tabte 1-2 nogle måneder forud for VM i Sydafrika.

Om midtbaneprofilen så får sin 50. kamp for landsholdet tirsdag aften i Bukarest, er endnu ikke helt sikkert, da han fortsat er øm i kroppen efter fredagens 3-1-sejr over Serbien i EM-kvalifikationen.

- Jeg er stadigvæk mærket. Banen i Beograd føltes, som om det var kunststofgræs. Kroppen er okay, og jeg skulle gerne være klar til at spille, siger Eriksen.

Landstræner Morten Olsen indikerede dog på mandagens pressemøde, at han godt kunne finde på at skåne nogle af sine hårdt belastede spillere. Det kunne i så fald inkludere Tottenham-spilleren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip