Christian Eriksens eks-boss triumferer mod Tottenham

11/04/2015

Aston Villas manager Tim Sherwood hævnede lørdag sidste års fyring i Tottenham med en 1-0-sejr på White Hart Lane.

Christian Benteke blev matchvinder for gæsterne med en hovedstødsscoring før pausen.

Sejren var helt fortjent, da gæsterne skabte kampens klart største chancer, mens værterne havde svært ved at ramme målet.

Christian Eriksen var involveret i en hel del offensive aktioner, men den danske landsholdsspiller fik sendt mange bolde op på endetribunen.

23-årige Eriksen fik en fin mulighed efter 20 minutter, men han sparkede langt over mål. Det samme gentog sig lidt senere, da den danske midtbaneprofil løb i dybden, men det lykkedes ikke at få den hoppende bold godt nok under kontrol.

Umiddelbart før pausen blev Eriksen serviceret af Nacer Chadli på kanten af gæsternes straffesparkfelt, men igen endte afslutningen langt over mål. Danskeren var da også hårdt presset af en flok Villa-spillere.

Aston Villa-manager Tim Sherwood, der i maj 2014 blev fyret efter blot et halvt år på trænerbænken i Tottenham, kunne 10 minutter før pausen se Christian Benteke heade gæsterne på 1-0 via indersiden af den ene stolpe.

Sherwoods afløser på White Hart Lane, Mauricio Pocchettino, måtte konstatere, at der generelt var lidt mere snert over Villa, der også ramte den anden stolpe, da Gabriel Agbonlahor forsøgte sig i første halvlegs tillægstid.

Samme skarphed var der ikke over Tottenham-topscorer Harry Kane, der kom til et par udmærkede afslutninger i de sidste 45 minutter, hvor værterne pressede en anelse mere på.

Gæsternes Fabian Delph havde alligevel halvlegens største chance, men skød over mål på en god mulighed i slutfasen.

Aston Villas danske midterforsvarer Jores Okore så hele kampen fra bænken. Selv om midtstopperen Ciaran Clark måtte udgå med en skade efter et kvarter, så foretrak Tim Sherwood at sende Nathan Baker på banen. En bet for Okore.

I overtiden blev Villas Carlos Sanchez vist ud for en hasarderet tackling, der gav spilleren den anden advarsel i kampen.

Nederlaget betyder, at Tottenham rykker ned på Premier Leagues syvendeplads, mens Aston Villa nu har et hul på seks point til nedrykningsstregen.

I bunden fik Kasper Schmeichels Leicester tre point i jagten på overlevelse, da holdet på udebane slog West Bromwich Albion med 3-2 efter et mål i overtiden. Leicester har på sidstepladsen tre point op til Hull over nedrykningsstregen.