Christopher Juul: Yates kan stadig nå at gå kold

23-årige Adam Yates (Orica-Bikeexchange) er i gang med at køre et fantastisk Tour de France, og den lille brite er nummer tre i det samlede klassement.

Faktisk kørte han sig 32 sekunder tættere på andenpladsen, da han kørte fra Bauke Mollema (Trek) på den sidste stigning, og hans danske holdkammerat Christopher Juul-Jensen er fuld af beundring for sin unge kaptajn.

- Adam Yates beviste endnu engang sit værd og sit talent. Han beholder sin podieplads og nærmer sig endda andenpladsen, lyder det fra en tilfreds dansker, som dog maner en smule til besindighed.

- Man skal ikke undervurdere, hvor dybt de klassementryttere går hver dag, og Yates er stadig ung, og der er en risiko for, at han går fuldstændig kold.

- Man har jo gennem tiden set, at uanset hvor godt man ligger til inden den sidste uge, kan man eksplodere på en dag som i dag og let tabe 10 minutter. Og så er man hurtigt ude af klassementet.

Adam Yates meldte på hviledagen ud, at han nu går efter at køre klassement frem for at jagte etapesejre, og derfor har det australske hold indstillet sig på det.

- Vi er fokuserede på at gøre alt, hvad vi kan for at passe på Yates, og alle personlige ambitioner om udbrud og etapesejre er sat på standby. Han har jo vist sig at være en af de stærkeste i løbet, og han har også et stærkt hold i ryggen, siger Christopher Juul.

Selv havde han en hård dag på kontoret, og han kunne godt mærke, at der sad lidt rust efter hviledagen tirsdag.

- Personligt synes jeg altid, at de værste etaper er dem, der ligger dagen efter hviledagen. Kroppen får en dag, hvor den slapper af, og man slukker for motoren både psykisk og fysisk, lyder det fra Orica-danskeren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip