Cirkusboss i retten: Telt kollapsede over 550 personer

For snart to år siden kollapsede et cirkustelt tilhørende Cirkus Arena over cirka 550 gæster og cirkusansatte, som var samlet i forbindelse med et firmaarrangement i Kalundborg.

Tirsdag begynder sagens retslige efterspil i Retten i Holbæk, hvor anklagebænken er reserveret til den ansvarlige chef.

Anklagemyndigheden mener, at han var den ansvarlige leder i forbindelse med opsætningen af teltet 21. juni, da teltet bukkede under for et par kraftige vindstød midt under et elefantnummer.

Han har efter anklagemyndighedens opfattelse både overtrådt arbejdsmiljølovgivningen og straffeloven, og det skal udløse både bøde og fængselsstraf.

Det er straffelovens paragraf 252, der er rejst tiltale efter. Den handler om at udsætte andres liv for fare, blandt andet ved grov skødesløshed.

I forbindelse med ulykken frygtede politiet i første omgang, at der ville være både dræbte og kvæstede personer, men alle i teltet fik reddet sig ud. Syv personer kom lettere til skade.

Ulykken fandt sted under fejringen af Seas-NVE's 100-års fødselsdag, hvor Cirkus Arena var hyret til at stå for underholdningen.

Den tiltalte har tidligere udtalt til Nordvestnyt, at han forventer at blive frifundet i sagen:

- Cirkus Arena fulgte alle procedurer og krav, som Kalundborg Kommune stillede, helt efter bogen. 100 procent. Hvis jeg bliver dømt i denne sag, er der ganske enkelt noget galt med lovgivningen.

Retssagen er sat til at vare tre retsdage - 7., 14. og 16. april.

/ritzau/

 

Dagens Gossip