City-anfører: Sorte spillere får ikke nok anerkendelse

Afrikanske fodboldspillere får ifølge Manchester City-profilen Yaya Toure ikke den anerkendelse i medierne, som de fortjener.

Toure lufter sin holdning, efter at holdkammeraten Samir Nasri for nylig har udtalt, at Toure ville blive hyldet som en af verdens bedste midtbanespillere, hvis han ikke kom fra Afrika.

- Jeg mener, at det, Samir har udtalt, er sandt.

- For at være ærlig så er den rigtige anerkendelse kun kommet fra fans'ene, siger Toure i et interview med BBC.

- Jeg ønsker ikke at være hård og negativ, men kun at være ærlig, tilføjer han.

Den målfarlige ivorianer, der har scoret 22 mål i denne sæson for City, mener også, at landsmanden Didier Drogba (Galatasaray) og camerouneren Samuel Eto'o (Chelsea) bliver undervurderet som følge af deres baggrund.

- Hvis vi spiller godt, og det ikke bliver anerkendt i medierne, så er vi ikke dér, hvor vi gerne vil være, siger han.

Yaya Toure nævner, at medierne ofte skriver rosende om Barcelona-spillerne Andrés Iniesta og Xavi, som Toure tidligere har spillet sammen med i den spanske storklub.

Toure påpeger, at de to midtbanespillere - modsat ham selv - sjældent bliver kritiseret, når de fejler defensivt.

Manchester City-profilen er heller ikke tilfreds med, at Lionel Messi (Barcelona) og Cristiano Ronaldo (Real Madrid) får så meget anerkendelse i medierne.

- Lige meget hvor man rejser hen i Afrika nu, så kender folk ham (Messi, red.), men hvis man kommer til Europa og siger "Yaya Toure", så vil nogle sige, at de kender mit navn, men ikke mit ansigt. Men de kender Messis ansigt, siger han.

Yaya Toure er blandt seks Premier League-profiler, der kan blive kåret til årets spiller af den engelske Spillerforening.

De øvrige kandidater er Eden Hazard (Chelsea), Adam Lallana (Southampton) samt Liverpool-trioen Luis Suarez, Steven Gerrard og Daniel Sturridge.

Toure fortæller, at han vil blive skuffet, hvis han ikke bliver tildelt hæderen.

- Jeg er meget stolt over at være afrikaner. Jeg vil forsvare det afrikanske folk og vise verden, at afrikanske spillere kan være lige så gode som spillere fra Europa og Sydamerika, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip