City-manager jubler over målfarlig midtbanehelt

Det kan godt være, at Manchester City råder over nogle af Europas bedste angribere i spillere som Sergio Agüero, Edin Dzeko og Alvaro Negredo. Men holdets topscorer skal alligevel findes på midtbanen.

Efter lørdagens hattrick i 5-0-sejren over Fulham er Yaya Touré ligatopscorer for Manchester City i denne sæson. Med sine 16 scoringer er han kun overgået af Liverpool-angriberne Luis Suarez og Daniel Sturridge, der har nettet henholdsvis 28 og 19 gange.

- Det er første gang, jeg scorer hattrick, så jeg er virkelig glad, siger ivorianeren ifølge NTB.

Han får ikke overraskende stor ros fra sin manager, Manuel Pellegrini.

- Ikke alle midtbanespillere scorer 20 mål i løbet af en sæson, så Yaya Touré er en utrolig vigtig spiller.

Touré scorede de to første mål på straffespark, og efter det andet blev Fulham tilmed reduceret til 10 spillere.

- Efter det første straffespark slap vi os løs, og vi kunne have scoret flere mål. Men jeg er ikke bare glad for de fem mål, men også måden vi forsvarede os på.

- Når man angriber hele tiden, er det ikke let at undgå at slippe mål ind, men det har vi gjort fire gange i træk i ligaen nu, siger Pellegrini.

Med sejren holder City trykket på topholdet Chelsea, der har 69 point for 31 kampe. City på tredjepladsen har 63 point for bare 28 kampe og kan selv afgøre sin skæbne. Yaya Touré ser også en anden fordel.

- Vi har kun en ting at tænke på, Premier League, mens Chelsea både skal koncentrere sig om ligaen og Champions League. Det bliver meget, meget hårdt og jævnbyrdigt, siger han.

Citys næste kamp er på tirsdag mod lokalrivalen Manchester United på Old Trafford.

/ritzau/

 

Dagens Gossip