Claus Hjort: Kristian Jensen skal afløse Løkke

Venstres næste formand bliver næstformanden Kristian Jensen, når Lars Løkke Rasmussen stopper som partileder.

Det spår Venstres veteran, tidligere finansminister Claus Hjort Frederiksen (V), før Venstres landsmøde i weekenden i Odense.

- Det har igennem en årrække været sådan, at næstformanden bliver formand for partiet, hvis formanden skulle få en tagsten i hovedet - eller ikke ønske at fortsætte i politik. Det er urokket, siger Claus Hjort Frederiksen til Politiken.

Han roser Kristian Jensen, der i foråret var tæt på at afløse Lars Løkke som formand efter sagen om, at Venstre havde betalt tøj for 152.000 kroner til formanden.

- Jeg synes, Kristian Jensen gør et meget fint stykke arbejde som leder af folketingsgruppen. Han markerer Venstres synspunkter rigtig godt, siger Claus Hjort Frederiksen.

Han understreger, at det "ikke ændrer et spor i min opfattelse", at Venstres tidligere forsvarsminister Søren Gade forlod jobbet som administrerende direktør i Landbrug og Fødevarer.

Kristian Jensen vil ikke kommentere Claus Hjorts melding.

- Det er pæne ord, og dem er jeg altid glad for. Men det er jo ikke aktuelt for nærværende. En nu tidligere formand og tidligere Nato-generalsekretær (Anders Fogh Rasmussen, red.) har engang lært mig, at man ikke skal udtale sig om hypotetiske spørgsmål, siger Kristian Jensen.

- Og lige nu er det ikke aktuelt.

Venstres kulturordfører, Michael Aastrup Jensen, støtter Kristian Jensen som ny formand.

- Jeg er meget enig i det, Claus Hjort siger. Jeg synes også, vi har en rigtig stærk næstformand, som er klar, når den tid skulle komme. Vi håber jo på, at der går rigtig lang tid, fordi Lars Løkke kommer til at sidde som statsminister og formand i mange år, siger Michael Aastrup Jensen.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip