Per Clausen får kanonvalg i Aalborg

Skrevet af admin

|

20/11/2013

Dagens topnyheder

Enhedslistens succes-valg afspejler sig også i Aalborg, hvor det røde fløjparti med spidskandidat Per Clausen i front buldrer ind i byrådet og sikrer sig tre mandater.

Veteranen Per Clausen, som er et landskendt ansigt fra sit politiske arbejde på Christiansborg, fik et flot valg med 4631 personlige stemmer, skriver DR Nordjylland.

Nummer to på partiets liste, Lasse P.N. Olsen, kan ifølge DR blive rådmand med blot 353 stemmer, da Per Clausen på grund af Enhedslistens partiregler ikke kan blive rådmand, da han i forvejen sidder i Folketinget.

Det er første gang, at Enhedslisten kommer ind byrådet i den nordjyske arbejderby, som har ry for at være en af Danmarks rødeste kommuner.

Socialdemokraterne vinder 12 mandater i Aalborg Kommune, og Thomas Kastrup-Larsen, som bliver ny borgmester, høster 16.641 personlige stemmer.

Det er ifølge DR flere end dobbelt så mange stemmer, som forgængeren og partifællen Henning G. Jensen fik ved sidste valg.

S, Enhedslisten og SF får tilsammen 16 ud af byrådets 31 mandater.

Lasse Frimand Jensen (S), som er søn af Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), er også valgt ind i byrådet med 1504 personlige stemmer.

Partifællen Nuuradiin S. Hussein er valgt ind i Aalborg Byråd som den første politiker med indvandrerbaggrund nogensinde.

Kommunalvalgets store tabere er - som de fleste andre steder i Danmark - SF og De Konservative. SF taber fire mandater i Aalborg, mens De Konservative taber et - begge partier har nu et enkelt mandat i kommunen.

/ritzau/