Cliff Richard om pædofili: Har kendt beskyldning i måneder

Cliff Richard, en af Storbritanniens mest kendte sangere, nægter enhver anklage om, at han skulle have være involveret i et overgreb mod en dreng for over 20 år siden.

Det siger den 73-årige Richard efter meldinger om, at det britiske politi har ransaget en ejendom i Berkshire, der tilhører sangeren, i forbindelse med et overgreb begået i 1980'erne mod en dreng under 16 år.

- I mange måneder har jeg været opmærksom på beskyldninger mod mig om historiske usømmeligheder, der har cirkuleret online, siger den 73-årige sanger i en udtalelse.

- Beskyldningerne er komplet usande, siger han.

Torsdag eftermiddag rapporterede BBC, at politiet i South Yorkshire var i gang med at gennemsøge Richards ejendom i Berkshire i nærheden af den britiske hovedstad, London.

Sangeren selv var ikke i huset, da politiet ankom.

- Indtil nu har jeg valgt ikke at værdige de falske beskyldninger svar, da det blot ville give dem mere ilt, siger Richard.

- Men politiet besøgte min lejlighed i Berkshire i dag uden varsel. Jeg er ikke selv i Storbritannien i øjeblikket, men det siger sig selv, at jeg vil samarbejde fuldt ud, hvis politiet ønsker at tale med mig.

- Ud over at slå fast, at dagens beskyldning er helt og aldeles forkert, ville det ikke være passende at sige noget yderligere, indtil politiets efterforskning er afsluttet, fortsætter sangeren.

Cliff Richard, der menes at være på ferie i Portugal, har solgt 21,5 millioner singler - mere end nogen anden mandlig britisk sanger - og han er den eneste, der kan bryste sig af at have haft mindst ét album i top-fem i Storbritannien i hver af de seneste syv årtier.

Sidste år udgav han album nummer 100. Den 73-årige popstjerne blev slået til ridder i 1995.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip