Clinton takker nej til tv-debat mod rival Bernie Sanders

admin

425 uger siden

|

24/05/2016

Dagens topnyheder

Hillary Clinton, der er frontløber i kapløbet om at blive Demokraternes præsidentkandidat ved valget i november, gider ikke at duellere på ord i en tv-debat med sin eneste tilbageværende rival, Bernie Sanders.

Tv-kanalen Fox News har inviteret Clinton til en debat i delstaten Californien, hvor den næste store primærvalg-dyst skal stå. Men den tidligere førstedame og udenrigsminister i USA kan bruge sin tid bedre, lyder det fra hendes kampagnestab.

- Vi mener, at Hillary Clintons tid er bedst brugt ved kampagnearrangementer og ved at møde vælgerne i Californien ansigt til ansigt i forberedelserne til valgkampen, der skal sikre, at Det Hvide Hus bliver på Demokraternes hænder, lyder det fra Clintons lejr.

Bernie Sanders, der kæmper en stædig kamp mod sin partifælle i kampen om at blive Demokraternes kandidat, havde allerede takket ja til tilbuddet om en ny tv-debat.

Han ærgrer sig over, at de to ikke skal mødes på direkte tv.

- Jeg er skuffet, men jeg er ikke overrasket over Clintons uvilje mod at debattere forud for det største og vigtigste primærvalg, siger han i en skriftlig udtalelse.

Den 74-årige senator fra Vermont har svoret, at han fortsætter sit kandidatur til den bitre ende. Også selv om Hillary Clinton fører klart i opbakning fra delegerede, der skal pege på partiets præsidentbud ved Demokraternes konvent i juli.

Hillary Clinton var tidligere gået med til at deltage i en debat i maj, og derfor bliver afvisningen ikke overraskende kritiseret af Fox News.

- Fox News er selvfølgelig skuffet over, at Clinton har valgt at afslå vores invitationer, siger Bill Sammon, vicepræsident for Fox News i en udtalelse.

- Specielt set i lyset af, at kapløbet endnu ikke er afgjort, og at hun tidligere havde sagt ja til en sidste debat forud for primærvalget i Californien, siger han videre.

Det californiske primærvalg finder sted 7. juni.

/ritzau/Reuters