Clinton vælger spansktalende Virginia-senator som makker

Skrevet af admin

23/07/2016

Dagens topnyheder

Demokraternes Hillary Clinton har valgt Virginia-senator Tim Kaine som sin vicepræsidentkandidat. Det skriver hun på Twitter.

- Jeg er glad for, at jeg kan offentliggøre Tim Kaine som min makker. Han er en mand, der har dedikeret sit liv til at kæmpe for andre, tweeter Clinton.

Tim Kaine er en populær politiker i sin hjemstat, som bredt bliver beskrevet som en af de vigtigste delstater ved valget til november.

Inden Clinton offentliggjorde sin beslutning, blev der spekuleret i, om Demokraternes formodede præsidentkandidat ville vælge en kandidat, der kunne appellere til vælgerne på den demokratiske fløj, som støttede Clintons progressive rival Bernie Sanders.

Her blev især Massachusetts-senator Elizabeth Warren nævnt som en mulig kandidat.

Tim Kaine bliver imidlertid beskrevet som en af de mest konservative muligheder, som Clinton havde at vælge imellem.

Blandt andet er Kaine kendt for sin støtte til frihandel.

Senatoren siger, at han er beæret over at blive valgt som Clintons makker.

- Jeg har lige snakket i telefon med Hillary. Det er en ære at være hendes makker. Jeg kan ikke vente med at tage hul på kampagnen i morgen, skriver senatoren på Twitter.

Tim Kaine taler ligesom en stor del af indbyggerne i Florida spansk, og det har ifølge amerikanske medier været en vigtig årsag til, at Clinton har valgt ham som sin makker frem mod valget, hvor spansktalende vælgere igen bliver en vigtig del af stemmehavet.

Lørdag vil Kaine og Clinton for første gang føre kampagne som præsidentkandidat og vicepræsidentkandidat. Det vil ske i delstaten Florida, der også er en af de vigtige svingstater frem mod valget i november.

Der er lagt op til et tæt valg mellem Clinton og Trump til november.

En meningsmåling lavet af Ipsos for Reuters placerede fredag for første gang siden maj den nykårede republikanske præsidentkandidat, Donald Trump, næsten lige med Hillary Clinton.

/ritzau/