CNN skal fyre 300 medarbejdere

Mediegiganten Turner Broadcasting vil skære 10 procent af sin arbejdsstyrke, således at 1475 stillinger bliver nedlagt ud af en samlet medarbejderstab på omkring 14.000.

Det meddeler Turner Broadcasting i en erklæring.

Nedskæringerne betyder blandt andet, at den amerikanske tv-kanal CNN må sige farvel til 300 stillinger ud af en global arbejdsstyrke på 3500. CNN er presset af et nyt medielandskab, hvor nyhedskanalen oplever stadig øget konkurrence af nyhedsvideotjenester på internettet.

Fyringerne er en del af en større reorganiseringsplan, Turner 2020, som ud over nedskæringerne ved hjælp af opkøb skal styrke virksomheden. I den forbindelse vil Turner Broadcasting, som er en del af Time Warner-koncernen, ansætte omkring 150 medarbejdere i såkaldte investerings-initiativer.

Ud over CNN ejer Turner Broadcasting blandt andet tv-kanalerne Cartoon Network, TNT og TBS.

Den bebudede fyringsrunde er den anden inden for kort tid hos en stor amerikansk medievirksomhed.

For en lille uge siden meddelte den amerikanske avis The New York Times, at man afskediger 100 journalister i forbindelse med besparelser. Avisens ledelse sagde, at nedskæringerne skal bane vej for nye investeringer i avisens digitale aktiviteter.

Nedskæringerne omfatter 7,5 procent af de 1330 ansatte på avisens nyhedstjenester. De bliver gennemført ved frivillig afgang og særlige aftrædelsesordninger.

/ritzau/AFP

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip