Colombianer vinder bjergetape efter langt udbrud

Skrevet af admin

17/07/2016

Mest læste i dag

Colombianske Jarlinson Pantano (IAM) vandt søndag 15. etape i Tour de France foran polske Rafal Majka (Tinkoff).

Efter en lang og bjergrig dag i udbrud for dem begge endte det mand mod mand i en spurt på flad vej, og her var 27-årige Pantano stærkest.

Dagens menu lød på 160 kilometer fra Bourg-en-Bresse til Culoz. Hele seks kategoriserede stigninger skulle rytterne over - blandt dem Grand Colombier uden for kategori.

Klatreren Majka var som så ofte før i bjergene med i det afgørende udbrud, der kørte væk tidligt på etapen, og den sejlivede polak viste gode ben dagen igennem.

Udbrydergruppen startede med at være 30 mand, men blev mindre og mindre, efterhånden som bjergene kom dem i møde.

Hurtigt stod det dog klart, at dagens etapevinder skulle findes mellem folkene ude foran. Nede i hovedfeltet fik Chris Froome og hans Sky-hold nemlig igen lov til at diktere tempoet efter behag, og Nairo Quintana (Movistar) samt nummer to og tre i klassementet afstod helt fra angreb.

De spredte angreb kom fra folk længere nede i den samlede stilling og blev ikke kørt i bund.

Angreb var der til gengæld mange af i frontgruppen, hvor også Vincenzo Nibali (Astana) og Tom Dumoulin (Giant) forsøgte sig. Men de blev begge hentet og kørt langt agterud.

Afgørelsen nærmede sig på det næstsidste bjerg, da dagens måske stærkeste rytter Julian Alaphilippe (Etixx-Quick-Step) lå alene i front, men styrtede på nedkørslen fra næstsidste bjerg, og Rafal Majka og Jarlinson Pantano strøg forbi.

Der holdt de sig, og da Majka gik solo, hentede Pantano ham på den sidste nedkørsel, efter også Majka havde været faretruende tæt på et styrt.

I spurten mellem de to bjergfolk var den 27-årige colombianer stærkest og vandt karrierens hidtil største sejr.

Majka måtte nøjes med at tilbageerobre føringen i kampen om den prikkede bjergtrøje, mens Chris Froome kan glæde sig over en flok udfordrere uden angrebslyst og endnu en dag i den gule førertrøje med et komfortabelt forspring i klassementet.

16. etape mandag går til Bern.

Det er sidste "flade" etape inden bjergugen frem mod afslutningen i Paris, men afslutningen går over brosten og en kort, stejl stigning, som topper blot én kilometer fra målstregen.

/ritzau/