Colombias juvel: Nu kender alle James Rodriguez

Det er lidt af en kometkarriere: Han er kun 22 år, har allerede vundet mesterskaber i Argentina og Portugal og for et år siden blev han handlet for over 330 millioner kroner, da han skiftede fra Porto til Monaco.

Alligevel er det først nu under det igangværende fodbold-VM i Brasilien, at den colombianske offensivspiller James Rodriguez for alvor er trådt ind på den store scene og har gjort opmærksom på sig selv.

Fem mål - hvoraf flugteren mod Uruguay i 1/8-finalen måske er slutrundens bedste scoring - og to målgivende afleveringer er det blevet til for James Rodriguez inden fredagens kvartfinale mod Brasilien.

Colombias nummer 10 er en af de mest omtalte spillere i Brasilien, og det er fortjent, mener den colombianske legende og tidligere 10'er på landsholdet, Carlos Valderrama.

- Når en superstjerne er væk, skal en anden træde til. Og det gør Rodriguez, siger Valderrama ifølge Reuters.

Valderrama henviser til, at Colombia ikke var levnet mange chancer ved VM, efter at holdets skadede topscorer Radamel Falcao måtte melde afbud til slutrunden. Efter fire sejre ud af fire mulige er der ingen, som snakker om Falcao længere.

Lige nu fylder James Rodriguez mindst ligeså meget ved VM som superstjernerne Lionel Messi og Neymar.

Det forstår FC Midtjylland-spilleren Jakob Poulsen godt. Midtbanespilleren var i sidste sæson holdkammerat med James Rodriguez i Monaco.

- Som folk nok har set nu, så er han en fantastisk dygtig spiller. Han er teknisk dygtig og har et fantastisk spark, som han fik vist flot frem i 1/8-finalen. Han har et super godt blik for sine holdkammerater og bidrager tit med en assist.

- James er den bedste spiller ved VM indtil nu, hvis man kigger på antal mål, antal målgivende afleveringer og betydning for et hold.

- På den front er han den bedste, selv om man godt kan sige, at Neymar og Messi har været endnu vigtigere for henholdsvis Brasilien og Argentina, fordi Neymar og Messi har skullet gøre tingene helt alene, siger Jakob Poulsen.

- Jeg er overrasket over det omfang, James har slået til i, men jeg er ikke overrasket over, at folk ville få øjnene op for ham.

- Han har haft en virkelig god sæson i Monaco. Han er den spiller med flest målgivende afleveringer i den franske liga, så det er ikke ud af ingenting, han lige pludselig er kommet, lyder det fra Jakob Poulsen.

Nu ønsker Neymar, at James Rodriguez-showet stopper i Brasilien.

- James er en verdensklassespiller, selvom han kun er 22 år. Vi må lykønske ham for den turnering, han har spillet hidtil. Jeg håber dog, at hans stime nu stopper, og at det brasilianske hold fortsætter videre til semifinalen. Dette er sagt med respekt selvfølgelig, siger Neymar ifølge dpa.

Jakob Poulsen tror på, at Colombia kan slå VM-værten ud.

- Brasilien har faktisk ikke spillet specielt godt, og hvis Colombia får lukket ned for Neymar, så får Brasilien store problemer, siger FCM-profilen.

Brasilien-Colombia-kampen begynder klokken 22 dansk tid. Fredagens anden kvartfinale er det europæiske brag mellem Tyskland og Frankrig med start klokken 18.

/ritzau/

 

Dagens Gossip