Comeback mod AGF redder guldfesten for FC København

admin

423 uger siden

|

29/05/2016

Dagens topnyheder

AGF var tæt på at spolere FC Københavns guldfest søndag, da brandvarme Morten "Duncan" Rasmussen lynede til 0-1 midtvejs i anden halvleg, men mestrene slog tilbage og vandt 2-1.

Foran et velbesøgt Telia Parken fejrede FC København klubbens 11. danske mesterskab gennem tiderne med blandt den traditionelle badedyrs-tifo, masser af hyldestsange, et besøg af eks-profilen Daniel Amartey og slutteligt altså også en sejr.

FCK-anfører og forårets profil i Alka Superligaen, Thomas Delaney, udlignede med et kvarter tilbage af opgøret, og ti minutter senere sikrede Federico Santander sejren. Begge mål faldt efter dødbolde.

Spillemæssigt var affæren generelt temmelig jævn. FCK's spil hang slet ikke sammen som tidligere i sæsonen, og profilerne skød med løst krudt, når de fik mulighederne.

AGF virkede lidt mere koncentrerede og fokuserede, omend de langt fra udspillede eller overmatchede mestrene, der til sidst slog turboen til at vendte det hele på hovedet, hvorfor aarhusianerne ligesom i pokalfinalen måtte nøjes med et hæderligt nederlag.

FC København skal som danske mestre ud i kvalifikation til Champions League. Her træder mesterholdet ind i anden kvalifikationsrunde som seedet.

Første opgør er 12. eller 13. juli med returkamp en uge senere. Det Europæiske Fodboldforbund, Uefa, trækker lod til denne runde den 20. juni.

AGF's oprykkerhold slutter sæsonen på tiendepladsen.

/ritzau/