Contador forsvarer sin førertrøje i Baskerlandet

Alberto Contador forsvarede på fornem vis sin gule førertrøje på femte etape af Baskerlandet Rundt. Ben Swift fra Team Sky vandt etapen efter en massespurt i byen Markina-Xemein.

Fredagens etape bød på fem mindre stigninger, og det udnyttede Movistar-rytteren Alejandro Valverde til at angribe og udfordre Tinkoff-Saxos kaptajn.

Med næsten ni kilometer til mål stak Valverde af sted på en stigning, men Contador lod ikke rivalen, som er nummer to i den samlede stilling, slippe alene væk.

De to spaniere fik et hul ned til resten af det lille felt, men de kunne ikke blive enige om at samarbejde, så det gik ret hurtigt i stå.

Derfor var det nemt for torsdagens etapevinder Wouter Poels at hente Valverde og Contador, så duoen blev til en trio, der fik lidt fart i pedalerne igen.

Valverde forsøgte endnu en gang at slippe alene af sted på en nedkørsel med seks kilometer til mål, men det lykkedes heller ikke. Contador fulgte i høj hastighed Valverdes hjul.

De tre udbrydere havde kun 10 sekunder ned til forfølgergruppen med fem kilometer til mål, og de kunne kun holde forspringet de næste tre kilometer.

Med lidt under to kilometer til mål blev Contador, Valverde og Poels hentet, og så var der lagt op til en afslutning mellem sprintertyperne, der var kommet med over stigningerne.

Team Skys Ben Swift var hurtigst og vandt etapen foran Valverde, som imponerende stadig havde kræfter til at køre spurten.

Contador fører fortsat etapeløbet med 12 sekunder ned til Valverde. Damiano Cunego er nummer tre - 36 sekunder efter Contador.

Baskerlandet Rundt afsluttes lørdag med en enkeltstart, der er 24 kilometer lang.

/ritzau/

 

Dagens Gossip