Contador hylder Froome: Han er meget stærk

Alberto Contador erkender, at han står over for en meget stor forhindring i forsøget på at vinde "the double" - både Giro d'Italia og Tour de France i samme sæson.

Chris Froome (Sky) viste stor styrke på mandagens 3. etape, da han pressede vinderen, Joaquim Rodriguez, helt til målstregen på den korte, stejle Mur de Huy-stigning. Contador derimod tabte 18 sekunder.

- Froome er meget stærk, og han var tæt på at vinde etapen. Men vi må forblive positive. Der er mange etaper endnu.

- Den gule trøje vil give ham selvtillid, men den giver også ekstra pres. Jeg ville dog selv elske at have trøjen, siger Alberto Contador.

Spanierens form har været et åbent spørgsmål efter et udmarvende Giro d'Italia, der sluttede 31. maj.

Det er ikke noget godt tegn, at han har tabt tid i forhold til Froome på alle de tre første etaper, og tirsdag venter brostenene, hvor Contador sidste år havde store problemer.

- I morgen skal vi bare overleve. Det er et fantastisk Tour de France med masser af stress og nervøsitet. Hvert år bliver stressniveauet øget, og det tager en masse energi. Det gælder om at være forsigtig, siger Alberto Contador.

Mens Chris Froome tirsdag kan køre ud på de forhadte brosten i den gule førertrøje, må Alberto Contador foreløbig tage til takke med en ottendeplads og et efterslæb på 36 sekunder.

/ritzau/

 

Dagens Gossip