Contador: Jeg stiller op i Giroen i 2015

Saxo-Tinkoffs kaptajn Alberto Contador satser på Giro d’Italia som det første store mål i 2015.

Det oplyser den 31-årige spanier, som i sidste weekend vandt det spanske etapeløb Vuelta á España, på Twitter fredag aften.

- Jeg venter på nogle detaljer, men jeg kan offentliggøre, at mit første mål i 2015 vil blive Giro d'Italia, skriver Contador.

I 2008 vandt Contador Giroen, som var den anden af i alt seks Grand Tour-sejre til dato. Også i 2011 endte Contador øverst på podiet i Giroen, men det resultat blev slettet på grund af en dopingsag.

Det er også bredt forventet i cykelkredse, at Contador vil stille op ved Tour de France, så måske er tanken, at han vil deltage i alle tre Grand Tours næste år.

Tidligere havde Contador en drøm at vinde alle tre store etapeløb på en og samme sæson, men det har han for nylig meddelt, at han ikke længere har ambitioner om.

Ingen anden rytter har nogensinde vundet alle tre Grand Tours i den samme sæson. Senest en rytter vandt både Giroen og Touren samme år var den nu afdøde Marco Pantani tilbage i 1998.

I 2015 vil Giroen blive afviklet fra 9. maj og frem til 31. maj. Giroen indledes med en holdtidskørsel i den italienske by San Remo.

/ritzau/

 

Dagens Gossip