Contador prygler Froome og fører Vueltaen

Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) er ny mand i den røde førertrøje i Vuelta a Espana efter en fjerdeplads på tirsdagens 36,7 kilometer lange enkeltstart.

Halvanden måned efter at være udgået af Tour de France med et brækket skinneben ser spanieren ud til at nærme sig topformen og er tydeligvis bedre kørende end den anden uheldige Tour-helt Chris Froome (Sky). Briten blev nummer 10 og tabte hele 53 sekunder til rivalen.

Contador profiterede også af, at den førende rytter, Nairo Quintana (Movistar), styrtede dramatisk på en nedkørsel og mistede meget tid.

Quintana var i gang med at justere sin ene pedal og fik ikke bremset i tide, da han nåede et sving. Han ramte et autoværn i høj fart og stod på hovedet over styret.

Colombianeren havde tydeligvis slået sig gevaldigt, men efter at have sundet sig kom han tilbage på cyklen, men var på det tidspunkt allerede mere end to minutter efter Contador.

Den første af to individuelle enkeltstarter i dette års Vuelta var en kuperet affære med et kategori 3-bjerg undervejs på ruten, men stigningen var trods alt ikke værre, end at den tunge enkeltstartsspecialist Tony Martin (Omega Pharma-Quick-Step) kunne køre bedste tid.

Martin var 11 sekunder foran Fabian Cancellara (Trek) og 15 foran sin velkørende holdkammerat Rigoberto Uran (Omega Pharma-Quick-Step).

Quintana trillede i mål på en 82.-plads mere end fire minutter efter vinderen.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip