Contador: Sådan tæver jeg Froome

Team Tinkoff-Saxos kaptajn, spanske Alberto Contador, fik i sidste sæson baghjul af konkurrenten Chris Froome fra Team Sky.

Det skal ifølge Contador selv ikke gentage sig i den kommende sæson, der starter søndag med World Tour-løbet Tour Down Under i Australien.

- Froome var uovervindelig sidste år. Du bliver nødt til at indse, når en rytter er bedre end dig, og så arbejde hårdere, fortæller Contador til VeloNews.

- Vi ændrer et par ting i år i forhold til min tilgang til Tour de France. Jeg er ret optimistisk omkring, at vi kan være i topform til touren og kæmpe med om alt.

30-årige Contador, der har vundet Tour de France to gange, sluttede sidste år på en skuffende fjerdeplads i det franske etapeløb.

Også Tinkoff-Saxos manager, Bjarne Riis, har store forventninger til, at hans topnavn i år kan udfordre de allerbedste.

- Han ser meget stærk ud - helt sikkert stærkere end for 12 måneder siden. Samtidig har vi et stærkt hold omkring ham, og forhåbentlig får vi et mindeværdigt år, siger Bjarne Riis, som ikke længere ejer cykelholdet.

Selv om Alberto Contador i 2014 vil gå målrettet efter at køre rigtig stærkt i Tour de France og i Vuelta a España, slår Bjarne Riis fast, at 2014 ikke kun handler om Tour de France.

- Vi har mange ambitioner for 2014. De inkluderer også klassikerne, særligt ardennerklassikeren Amstel Gold Race, som Roman Kreuziger vandt i 2013.

Tinkoff-Saxo er for tiden i træningslejr på Gran Canaria. Kun de ryttere, som skal køre Tour Down Under på søndag, er fraværende - deriblandt danskere som Christoffer Juul Jensen, Michael Valgren og Nicki Sørensen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip