Contador sejrer foran Froome på dramatisk Vuelta-etape

Det blev et kæmpe drama på flere fronter, da 16. etape af cykelløbet Vuelta a España blev kørt mandag.

Løbets førende rytter, Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) sejrede på den såkaldte kongeetape over 160,5 kilometer, der indeholdt fem stigninger, heraf fire i kategori 1.

Det skete efter en direkte duel mod briten Chris Froome (Sky), som kørte sig tæt på andenpladsen i det samlede klassement.

Han sluttede 15 sekunder efter Contador på etapen.

Det var Alberto Contadors første etapesejr i årets Vuelta og også den første for Tinkoff-Saxo.

Han og Froome var udset til at konkurrere om den samlede sejr i årets Tour de France, men de måtte begge udgå efter styrt, og derfor kom de uventet til at mødes i Vueltaen.

Chris Froome gik tydeligvis efter at tage andenpladsen fra spanieren Alejandro Valverde (Movistar), for han var stort set alene om at trække i udbruddet med Contador, som til sidst kørte fra den trætte brite.

Etapen blev ellers præget af, at to ryttere fik det røde kort af løbskommissærerne.

Russeren Ivan Rovny fra Tinkoff-Saxo, der har Bjarne Riis som manager, gik i fysisk infight med italieneren Gianluca Brambilla (Omega Pharma-Quick-Step), mens de begge sad på cyklen i et udbrud.

Noget tid senere blev de begge smidt ud af løbet. Ikke mindst for Gianluca Brambilla var det surt, da han modtog det røde kort 15 kilometer før målstregen.

På det tidspunkt sad han nemlig i front sammen med to andre ryttere, mens Ivan Rovny var faldet tilbage til gruppen med favoritter.

I den samlede stilling fører Alberto Contador nu med et forspring på 1.36 minutter ned til Alejandro Valverde.

Chris Froome følger efter på tredjepladsen, blot tre sekunder efter Valverde.

/ritzau/

 

Dagens Gossip