Cort slår igen til på 1. etape i Post Danmark Rundt

Det sluttede med den ventede massespurt, da 1. etape af cykelløbet Post Danmark Rundt blev kørt onsdag.

21-årige Magnus Cort fra Team Cult Energy sejrede, da der skulle spurtes om sejren. Det er andet år i træk, at cykeltalentet vinder løbets åbningsetape. Sidste år endte han med sammenlagt to etapesejre.

I spurten henviste Cort belgiske Jasper De Buyst (Topsport Vlaanderen) og italienske Valerio Agnoli (Astana) til de næste pladser.

Etapen på de 157 kilometer fra Hobro til Mariager sluttede med tre krævende omgange af 6,2 kilometer i Mariager med brostenspassage i centrum og Sødisbakke-stigningen inden den 800 meter lange flade opløbsstrækning med mål foran havnen.

Løbet startede en anelse dramatisk med et styrt efter blot én kilometers kørsel. Omkring 10 mand styrtede, men de kom hurtigt tilbage til hovedfeltet.

Efter tre kilometer kom det første udbrud af sted, men det var først 20 kilometer senere, at det for alvor lykkedes en flok ryttere af komme væk fra hovedfeltet, hvor store hold som Jakob Fuglsangs Astana, Lars Baks Lotto-Belisol og Tinkoff-Saxo styrede fronten.

Blandt de seks udbrydere, som prægede etapen, var tempospecialisten Rasmus Quaade (Trefor-Blue Water).

De øvrige ryttere var Mikkel Mortensen (Riwal Platform), John Murphy (Unitedhealthcare), Nico Sijmens (Wanty), Christopher Williams (Team Novo Nordisk) og Martin Toft Madsen (Team Post Danmark).

Hovedfeltet holdt udbryderne i kort snor, og med 27 kilometer tilbage af etapen blev de seks lykkeriddere hentet efter mere end 100 kilometer i udbrud.

Da feltet ankom til Mariager, fik otte ryttere vristet sig fri. Med to omgange igen havde en trio skabt et hul - blandt dem den danske mester, Michael Valgren fra Tinkoff-Saxo.

Da rytterne kørte ud på sidste omgang, var der samling igen, og der var lagt op til en massespurt. Jakob Fuglsang og Tinkoff-Saxos Michael Mørkøv, som begge var med i årets Tour de France, forsøgte sig i slutfasen, men forgæves. Til sidst stjal Cort igen overskrifterne som i fjor.

/ritzau/

 

Dagens Gossip