Corydon: DF er fortsat med i finanslovforhandlingerne

Dansk Folkeparti har mulighed for at få reel indflydelse på finansloven.

Sådan lyder det fra finansminister Bjarne Corydon (S), efter han onsdag holdt et 45 minutter langt møder med Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl.

- Jeg forsøger at afsøge, om de reelt er interesserede i at forhandle en aftale på plads og få indflydelse på, hvordan pengene skal bruges på næste års finanslov. Men det blev jeg ikke meget klogere på, siger Bjarne Corydon.

Han afviser Kristians Thulesen Dahls udsagn om, at regeringen reelt bruger DF til skinforhandlinger i et forsøg på at presse Enhedslisten til at lempe partiets krav til næste års finanslov.

- Vi har haft en drøftelse med Dansk Folkeparti, og vi har ikke afsluttet noget. Jeg udelukker ikke, at Dansk Folkeparti kan fortsætte i forhandlingerne, og det hører jeg heller ikke, at Dansk Folkeparti gør, siger Bjarne Corydon.

Kristian Thulesen Dahl kalder mødet en "æresrunde" i Finansministeriet, hvor Corydon og Thulesen Dahl blandt andet diskuterede deres fællesinteresse i fodboldklubben Liverpool, men reelt ikke nåede nogen vegne med finansloven.

Selvom Corydon fastslår, at der er tale om reelle forhandlinger, så mener han heller ikke, at mødet bragte parterne tættere på hinanden:

- Jeg mangler fortsat et udsagn om, hvorvidt Dansk Folkeparti ønsker at forhandle i stedet for at sætte principielle spørgsmål på dagsordenen, siger Bjarne Corydon med henvisning til, at DF blandt andet vil sænke udviklingsbistanden, hvilket regeringen har afvist.

/ritzau/

 

Dagens Gossip