Corydon i højt humør: Det går den rigtige vej i Danmark

Skrevet af admin

20/06/2014

Mest læste i dag

Det får smilene til at brede sig på Christiansborg, at danskerne nu ser ud til at have genvundet tilliden til økonomien både ude og hjemme oven på krisen.

Finansminister Bjarne Corydon (S) er i hvert fald svært tilfreds med, at indikatoren for forbrugernes syn på økonomien i juni var 9,3 ifølge Danmarks Statistik. Det er det højeste niveau siden juni 2007.

- Selvom man skal være varsom med at lægge for meget i en enkelt måneds tal, kan jeg ikke lade være med at gå på weekend med højt humør.

- De seneste tal understøtter det generelle indtryk af, at det nu går den rigtige vej i Danmark, siger Bjarne Corydon i en skriftlig kommentar.

Samtidig med de positive tal for forbrugertilliden viser salgstal fra butikkerne, at forbrugerne ikke nøjes med at tro på økonomien. De har også fået mod på at bruge nogen penge.

Fra april til maj steg detailsalget 0,4 procent ifølge Danmarks Statistik. Det er fjerde måned i træk med stigende detailsalg, og det bringer salget op på det højeste niveau i to år.

- Forbrugerne har rystet krisestemningen af sig, og der er kø ved kasserne i detailhandlen. Vi ser god aktivitet på byggepladserne, eksporten viser også gode takter. Kort sagt: Regeringens politik virker, vurderer finansministeren.

Hver måned spørger Danmarks Statistik et repræsentativt udsnit af befolkningen om deres syn på økonomien nu og i fremtiden. Undersøgelsen danner baggrund for indikatoren for forbrugertilliden.

Forbrugerne forventer i juni ifølge Danmarks Statistik, at deres egen økonomiske situation om et år vil være bedre end i dag, ligesom de har endnu højere forventninger til, at Danmarks økonomi vil være markant bedre om et år.

Desuden regner danskerne med, at arbejdsløsheden fortsætter med at falde.

/ritzau/