Corydon: Også brug for dem der tjener under 19.500

Forud for overenskomstforhandlingerne mellem statsansatte og finansminister Bjarne Corydon (S) skyder finansministeren med skarpt efter forslaget om en mindsteløn på 19.500 kroner til de ansatte, dagens forhandlinger drejer sig om.

- Vi skal bare huske, at der i vores private sektor i Danmark er titusindevis af job, hvor lønniveauet ligger under det her. Vi skal ikke sende det signal, at de job skal vi ikke have i Danmark, siger finansministeren forud for de afsluttende forhandlinger.

- De job er der også brug for til de mange mennesker, der tjener til deres liv på den måde.

Forslaget går ud på, at man for 0,01 procent af det samlede lønbudget til de statsligt ansatte vil kunne løfte lønnen for de 2500 ansatte i staten, der får mindre end 19.500 udbetalt i løn hver måned.

Et af argumenter er, at hvis lønnen ikke kommer op på 19.500, så ligger den for tæt på den højeste dagpengesats, der er på 17.900 kroner om måneden.

Finansministeren skyder på, at i omegnen af 80.000 job i den private sektor har en løn, der har et lønniveau under 19.500 kroner om måneden. Derfor mener han ikke, at det er holdbart, at mindstelønnen for offentlig ansatte kommer op på det niveau.

- Det bør ikke være sådan, synes jeg, at vi vedtager politisk, at der er mennesker i det private, der dybest set ikke længere burde have deres job og dybest set burde outsource, det de laver til andre lande, siger han.

Chefforhandler for de offentligt ansatte, Flemming Vinther, der også er formand for Hærens Konstabel- og Korporalforening, holdt forud for forhandlingerne kortene tæt til kroppen.

- Vi skal ind og kigge på noget løn, noget lavlønsprojekt, og vi skal ind og kigge på mange forskellige ting. Jeg ser frem til nogle spændende timer og dage.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip