Corydon: Regeringen lancerer snart nye vækstinitiativer

Regeringen affyrer snart flere initiativer, som skal skabe mere økonomisk vækst. Men der kommer ikke endnu én stor vækstplan som vækstpakkerne i 2013 og 2014, der hver skulle øge væksten med seks milliarder kroner inden 2020.

Det siger finansminister Bjarne Corydon (S).

- Grundlæggende går vores vækstpolitik ud på - skridt for skridt for skridt - med mange forskellige instrumenter at få skabt bedre betingelser for vækst i hele Danmark. Vi har brugt skattepolitikken og regulering af forskellige erhverv, siger Bjarne Corydon.

Han vil hverken afsløre indholdet eller uddybe, hvornår regeringen fremlægger sine vækstinitiativer, som statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) nævnte i sin nytårstale.

- I 2015 vil flere danskere mærke, at det går bedre. Vi har skruet ned for virksomhedernes afgifter og op for konkurrenceevnen. For det er godt for os alle sammen, når danske virksomheder har fremgang, sagde Helle Thorning-Schmidt dengang.

- Og vi bliver ved. Regeringen vil lægge nye forslag frem. Forslag, der skal skabe mere vækst, sagde hun.

Spørgsmål: - Hvorfor er det nødvendigt med flere initiativer. Regeringen har jo opjusteret væksten?

- Nødvendigheden ligger ikke i, at Danmark befinder sig i nogen form for vækstkrise. Tværtimod går det rigtig fint fremad. Nødvendigheden ligger i, at vi - i modsætning til andre regeringer - sætter konkrete, realistiske, langsigtede mål, siger Bjarne Corydon.

- Så leverer vi på dem - skridt for skridt for skridt.

Corydon afviser, at regeringen må af med initiativerne inden et valg.

- Vi skyder ikke ting af. Statsministeren bestemmer, hvornår vi skal have valg. Det er hendes opgave. Vores opgave er at få udarbejdet nogle vækstinitiativer og få dem lanceret. Det kommer vi til at gøre ganske snart, siger Bjarne Corydon.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip