Corydon til regionerne: Vi kommer til at lægge arm

Det var umiddelbart ikke spenderbukser, som finansminister Bjarne Corydon (S) havde iført sig til tirsdagens indledende forhandlinger med Dansk Regioner om næste års budget.

Regionerne har på forhånd spillet ud med en række krav om blandt andet at sikre finansiering til stigende medicinudgifter, "tilstrækkeligt personale" og behov for mere it.

Men Corydon efterlod ved dørtærsklen til forhandlingslokalet ikke indtryk af, at han sådan uden videre ville stange varerne over disken.

- Nu tager vi jo en forhandling med regionerne, og jeg tror bestemt ikke, at vi når frem til en konklusion i dag. Det, vi gør, skal jo være økonomisk ansvarligt, og vi skal overholde de grænser, der er for vores offentlige økonomi, siger han.

Spørgsmål: I bryster jer jo af, at regeringen vil bruge lidt flere penge på velfærd end den blå blok, så vil man se det ved, at regionerne kan få nogle af sine krav opfyldt?

- Vi kommer til at lægge arm om, hvor mange penge vi bruger, og hvad vi får for dem, lyder det fra Bjarne Corydon, der forventer, at forhandlingerne vil vare i "nogle uger".

- Det vil en ansvarlig socialdemokratisk finansminister til enhver tid sætte sig i spidsen for. Også selvom vi har vilje til at finansiere mere fællesskab end oppositionen, fortsætter han.

På den anden side af forhandlingsbordet har Corydon sin partifælle regionernes formand, Bent Hansen (S). Og han taler allerede nu om, at regionerne kan komme i en alvorlig økonomisk klemme:

- Vi er i en rigtig, rigtig giftig klemme. Vi skal have dækket nogle af de her huller, ellers bliver det virkelig virkelig svært. Der er sparekataloger undervejs i hver region, og de kan ikke undgå at blive dramatiske, siger han.

/ritzau/

.

Dagens Gossip