Cosby sagsøger kvinde for pengeafpresning

admin

|

05/12/2014

Dagens topnyheder

Bill Cosby sagsøger nu en kvinde, som hævder at have været udsat for et seksuelt overgreb fra den amerikanske skuespiller.

Tirsdag sagsøgte Judy Huth den nu 77-årige Cosby for at have forgrebet sig på hende i 1974. Hun er den hidtil eneste af de mange kvinder, der beskylder Cosby for overgreb, som også forsøger at få ham dømt.

Men den kendte komiker afviser beskyldningerne, og torsdag slog han tilbage ved at sagsøge den 55-årige kvinde for pengeafpresning.

Cosby, der har tjent enorme summer som tv-stjerne, påstår, at Huth har forsøgt at presse ham for 250.000 dollar eller halvanden million kroner.

Kvindens advokat skal i et telefonopkald til Bill Cosbys advokat have krævet 100.000 dollar for ikke at at gå videre med sagen. Men den henvendelse kom der ikke noget ud af.

Dagen efter ringede Huths advokat igen til sin kollega. Nu med et krav om, at Huth skulle have en kvart million dollar for at afstå fra at lægge sag an og fortælle medierne om beskyldningerne.

Judy Huth hævder, ifølge søgsmålet, at Bill Cosby krænkede hende seksuelt, da hun var 15 år.

De mange beskyldninger om overgreb har fået Bill Cosby til at aflyse planlagte optrædener i blandt andet Las Vegas, og senest har NBC skrinlagt en planlagt tv-serie med ham. En tv-station har også fjernet genudsendelser af The Cosby Show, der var blandt de mest populære tv-serier i 1980'erne.

Omkring 20 kvinder beskylder Bill Cosby for overgreb. De fleste af de påståede hændelser ligger mange år tilbage.

/ritzau/NTB