CPH: Nyt lavprisselskab giver flere job til hele regionen

Skrevet af admin

29/10/2014

Dagens topnyheder

Skal man ud at rejse, er der nu endnu et lavprisselskab at vælge mellem i Københavns Lufthavn. Irske Ryanair har meldt sin ankomst - og det første fly letter fra Københavns Lufthavn til marts.

Og endnu en kunde i butikken betyder, at der kommer endnu mere gang i lufthavnen. Men det er ikke blot lufthavnen, der får glæde af endnu et flyselskab. Det siger Ole Christensen, der er ruteudviklingschef i Københavns Lufthavn.

- Det kommer helt klart til at betyde lavere priser for passagererne, siger han til Ritzau.

Men et nyt selskab med flere ruter til og fra København betyder også, at der kommer flere turister til regionen.

- Og vi ved fra internationale undersøgelser, at for hver million passagerer bliver der skabt 1000 job. Og det er både flere overnatninger, flere restaurantbesøg, flere ture med taxaer og andet, der vil få gavn af de flere turister, der kommer hertil, siger Ole Christiansen.

Mens Ryanair åbner for København, så lukker irerne ned for ruten til London fra den sydsvenske lufthavn Sturup. Og en af årsagerne til, at Ryanair har valgt at lande og lette i Københavns Lufthavn, kan være, at den er nem at komme til, mener lufthavnschefen.

- Vi har allerede i dag mange selskaber, der er glade for, at det er så nemt at komme både til og fra lufthavnen med offentlig transport, siger Ole Christiansen.

Det er ikke første gang, at Ryanair lander på dansk jord. Lavprisselskabet flyver i dag til og fra Billund til blandt andet Rom, London, Kreta og Budapest.

I første omgang bliver det muligt for flypassagererne at flyve til og fra London to gange dagligt, og en gange om dagen til både Milano og Warszawa. Siden vil Ryanair udvide. Samlet regner man med, at man i løbet af 2015 åbner 13 ruter til og fra Københavns Lufthavn.

/ritzau/