Crowdsurfer smidt ud fra klassisk koncert

Tom Morris står bag den britiske festival for klassisk musik Bristol Proms. Her er det meningen, at den klassiske genre skal miste sit kedelige image, og publikum inviteres derfor til at huje, klappe og stå oppe foran scenen - og det er forbudt at tysse på hinanden.

Men løssluppenheden gik for vidt, da Händels Messias blev opført, skriver independent.co.uk. Her var en af gæsterne den amerikanske doktor David R. Glowacki, der er professor i kemi på det prestigefyldte Stanford University. Han blev så grebet af stemningen, at han med hænderne i vejret begyndte at svaje frem og tilbage under det berømte Halleluja-kor, og til sidst forsøgte han at kaste sig over menneskemængden og crowdsurfe.

Læs også: Teenager mistede finger til fest: Dansede videre fordi "bassen var for vild"

Det faldt dog ikke i god jord, og han blev prompte smidt ud, og nu er de ellers løse regler blevet strammet op.

- Han blev meget overentusiastisk. Det er den første udsmidning af én publikummer af en anden publikummer til en klassisk koncert, som vi er stødt på siden det 18. århundrede, siger Tom Morris.

Han har ikke været meget for at stramme reglerne, da det går i mod festivallens ånd, men crowdsurfing er alligevel for meget, mener han.

Det er crowdsurferen David R. Glowacki dybt uenig i.

- Mens den klassiske musik forsøger at virke mindre kølig og snobbet, stinker det af en slags forstenet kunstform midt i en midtvejskrise. Se bare hvad der skete mig, da jeg begyndte at huje med et 30 mand stort kor, der råber "Pris Gud" to meter fra mit ansigt. Jeg bliver fysisk overfaldet, væltet omkuld og med tvang slæbt væk af to klassiske hævnere, siger han.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Han er dog stadig velkommen til fremtidige koncerter, trods sin vilde opførsel.

- David undersøgte reglernes natur ved at bruge de evner, der gør ham til en fantastisk forsker - og for nogle i publikum, en lidt irriterende én, siger Tom Morris.

 

Dagens Gossip