Cubansk læge er testet positiv for ebola i Sierra Leone

En cubansk læge, der har været udsendt til Sierra Leone i Vestafrika for at hjælpe med at bekæmpe ebola-epidemien i landet, er selv blevet testet positiv for ebola, oplyser hjemmesiden Cubadebate, der citerer det cubanske sundhedsministerium.

Felix Baez, som lægen hedder, blev testet positiv for ebola mandag, men hans tilstand beskrives som stabil.

- Vores medarbejder bliver tilset af et hold af britiske læger, der har erfaring med at behandle patienter med sygdommen, står der i meddelelsen fra sundhedsministeriet i Havana.

Lægen skal nu flyves til Geneve i Schweiz for at blive behandlet, skriver Reuters. Det er Verdenssundhedsorganisationen, WHO, der står for transporten.

Cuba har sendt 256 læger og sygeplejersker til de vestafrikanske lande, som er værst ramt af den igangværende ebola-epidemi. 165 af dem er i Sierra Leone, mens 53 arbejder i Liberia og 38 i Guinea.

Trods sin dårlige økonomi er Cuba berømt for at have et sundhedsvæsen af høj kvalitet efter latinamerikansk målestok. Flere tusinde cubanske læger har således i årevis været udsendt til andre lande som for eksempel Venezuela.

I alt er over 50.000 læger og sygeplejersker fra Cuba udsendt på hospitaler og klinikker i 66 lande rundt om i verden. Deriblandt over 4000 i 32 afrikanske lande.

Cubas oversøiske indsats er del af et "medicinsk diplomati" og en vigtig indtægtskilde for det kommunistiske styre i landet. Cuba uddanner også mange udenlandske medicinstuderende.

Ebola-epidemien, der begyndte i en afsidesliggende del af Guinea i marts, har spredt sig til Liberia, Sierra Leone, Senegal, Nigeria og Mali.

Ifølge avisen Wall Street Journal har Indien onsdag sendt en 26-årig mand i karantæne, efter at han er kommet hjem fra Liberia, hvor han er blevet behandlet for ebola.

Ifølge WHO har ebola-udbruddet kostet over 5000 mennesker livet.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip