Curlingherrer: Vi er en del af midterfeltet

Det bedste danske bud på olympisk metal er curlingherrerne, der er anført af skipper Rasmus Stjerne.

Curlingskipperen vurderer, at OL-turneringen bliver meget tæt, men der er bestemt en mulighed for dansk avancement til semifinalerne.

- Jeg vil placere os i midterfeltet sammen med Skotland, Schweiz og Kina, som måske alle sammen er slutspilskandidater, men som absolut også godt kan blive nummer syv.

- Der er en række gode hold, men man kan nok ikke komme uden om verdensmestrene fra Sverige eller Canada som de største favoritter. De er blandt de hold, som er svære at slå, men som vi har vundet over før.

- Det bliver en meget tæt turnering, det er der ingen tvivl om, siger Rasmus Stjerne.

Den officielle målsætning fra Team Danmark hedder en plads i top fem til herrerne.

- Vi har selv været med til at formulere målsætningen, og vi tror på, den er realistisk.

- Man kan i teorien blive nummer syv og så have spillet et brandgodt OL, så det er derfor, vi tager af sted med en lidt ydmyg tilgang. Målsætningen er absolut ambitiøs, understreger den danske skipper.

I 2013 havnede "Team Stjerne" lige uden for medaljeskamlen på fjerdepladsen ved både EM og VM.

Begge bronzekampe tabte holdet til Skotland med 6-7. Derfor er der også en sult efter revanche mod skotterne, som man har vist, at man kan slå.

- Vi er relativ godt bekendt med skotterne og har et fint forhold til dem. Men hvis vi skal spille en medaljekamp mod dem igen, håber jeg, det bliver sjovere for os den her gang.

- Vi slog dem i indledende runde ved EM, så det er et hold, vi sagtens kan slå. Det er ikke et kompleks, vi har mod dem, siger 25-årige Rasmus Stjerne.

Målsætningen for "Team Lene Nielsen", der er kvindernes curlinghold til OL, er en plads i top seks.

Begge mandskaber tager hul på OL-kampene 10. februar.

/ritzau/

 

Dagens Gossip