Cybersikkerhedscenter advarer mod hackere efter angreb

Som følge af weekendens angreb i København advarer Center for Cybersikkerhed om risiko for hackerangreb mod myndigheder, private virksomheder og medier.

Centeret advarer om risikoen om, at en myndigheds eller virksomheds konti på sociale medier forsøges overtaget ved at gætte kodeordet eller ved forsøg på at lokke kodeord ud af den medieansvarlige.

Det oplyser centret, der er national it-sikkerhedsmyndighed, i en pressemeddelelse.

Advarslen kommer, efter at to mænd har mistet livet under to angreb i København, mens en formodet gerningsmand er dræbt.

- Erfaringsmæssigt efterfølges sådanne hændelser ofte af forskellige former for cyberangreb. Der er ofte tale om simple defacements af eller DDoS-angreb mod statslige og ikke-statslige hjemmesider, herunder mediehjemmesider, lyder det.

Defacements er en angrebstype, hvor hele eller dele af en hjemmeside erstattes med slagord til støtte for en sag.

Ved DDoS-angreb rammes en hjemmeside af mange forespørgsler, som derved forhindrer andre brugeres adgang til hjemmesiden.

- Der er med andre ord tale om simple angreb, der kan iværksættes uden nævneværdig forberedelse, lyder det.

Center for Cybersikkerhed har på nuværende tidspunkt ikke konkret viden om, at cyberangreb er forestående.

Lørdag eftermiddag blev et debatmøde i kulturcentret Krudttønden i København angrebet, hvilket kostede en 55-årig filminstruktør livet.

Natten til søndag var det ifølge politiet den samme gerningsmand, der angreb en synagoge i Krystalgade, hvor 80 mennesker var samlet til en konfirmationsfest. Under angrebet mistede en 37-årig jødisk vagt livet.

Søndag har Det Jødiske Samfund i Danmark været berørt af et hackerangreb, som har sat foreningens hjemmeside ud af drift.

Ifølge pressetalsmand Jeppe Juhl er der tale om et såkaldt DDoS-angreb, der kommer fra udlandet.

- Men jeg ved ikke, om det har været målrettet mod os. Angrebet har ramt vores hostmaster, og vores folk er nu i dialog med hostmasteren for eventuelt at afklare, om det er os, der har været målet, siger Jeppe Juhl til Ritzau.

/ritzau/

 

Dagens Gossip