Cykelfirma: Vi stopper med at fjerne cykler i København

31/07/2014 19:13

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Cykelstativet ApS vil ikke længere fjerne cykler, som står parkeret foran private bygninger, selvom der er et cykelparkering forbudt-skilt.

Sådan lyder det fra direktøren for Cykelstativet ApS, Jones De San Mallä, efter politiet torsdag har meddelt, at firmaets indsamling af cykler på privat område anses som en overtrædelse af straffeloven.

- Da ejendomsejere- og anpartshavere bag Cykelstativet ApS ikke kan drive en virksomhed, der af Politiet vurderes som en mulig straffelovsovertrædelse, er det besluttet at indsamling af cykler bringes til ophør med øjeblikkelig virkning, siger han i en pressemeddelelse.

Firmaet vil dog fortsætte med at opstille og drive cykelstativer for private- og offentlige ejendomme, men i forbindelse med fjernelse af cykler vil de i stedet kontakte Hittegodskontoret.

Politiets vurdering kommer, efter at flere borgere har henvendt sig til politiet, fordi firmaet har fjernet deres cykler og derefter krævet 187,50 kroner for at udlevere dem.

Politiet har vurderet, at firmaets fremgangsmåde er en overtrædelse af straffelovens paragraf 293, stk. 2, som kan straffes med bøde eller i særligt alvorlige tilfælde med fængsel i op til et år.

Udmelding vækker glæde hos Cyklistforbundet, som tidligere har opfordret cykelejere, der har fået fjernet deres cykler, til at melde Cykelstativet ApS til politiet.

- Cyklistforbundet har med stor glæde konstateret at politiet formentlig finder Cykelstativets metoder ulovlige. siger direktør Klaus Bondam i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Vi kan kun opfordre cyklister som har fået fjernet deres cykel af Cykelstativet, til at indgive politianmeldelse, og vi vil i den forbindelse gerne bistå med juridisk hjælp.

Politiets udmelding vækker dog undren hos Jones De San Mallä.

- Cykelstativet tilskrev Københavns Politi den 20. juni 2013, og i svar modtaget den 25. september 2013 fra Ledelsessekretariatet hos Københavns Politi, anførte man ikke denne overvejelse som en betænkelighed, siger han i pressemeddelelsen.

/ritzau/