Cykelhold: Post Danmark Rundt er vores Tour de France

Tidligere mandag offentliggjorde Danmarks Cykle Union (DCU) og arrangørerne bag Post Danmark Rundt, at Team Trefor-Blue Water er udtaget til Danmarks største tilbagevendende sportsbegivenhed.

Udtagelsen var ventet efter holdets flotte forår, men alligevel er glæden og lettelsen hos holdets sportschef, Allan Johansen, stor.

- Vi er stolte og beæret over at være med. Det er vores Tour de France. Det er det, vi har arbejdet på hele året, og nu er det lykkedes, siger Allan Johansen i en pressemeddelelse.

- Nu kan vi lægge en plan for sommerferien, så vi stiller til start i bedst mulig form. Vi skal forberede en taktik, der rækker ud over et endagsløbs prioriteter.

- Vi har nogle, der skal køre klassement, andre skal køre efter de indlagte konkurrencer, og så skal vi også vise flaget i udbruddene, forklarer Allan Johansen.

Han vurderer, at holdet råder over en rytter, der kan være med samlet i form af Rasmus Guldhammer.

- I det samlede klassement har vi Guldhammer. Han har i kørt top-fem tidligere og er bare en dygtig rytter. Så ja, det er hovedfokus, og det er, hvad vi vil arbejde benhårdt på.

- Grunden til, at jeg nævner alle de andre interesser, er, at vi er ydmyge nok til at forstå, at der er mange dygtige med. Vi skal bevise, at det er fortjent, vi blev udtaget, siger Allan Johansen.

Post Danmark Rundt-udtagelsen er generelt meget vigtig for de mindre hold, forklarer han:

- Den betyder alt. Det er altså derfor, vores sponsorer er her. Jeg vil anslå, at 90 procent af vores årlige eksponering foregår under Post Danmark Rundt.

- Var vi ikke blevet udtaget, så havde vi stået med en udfordring over for sponsorerne. Det er under Post Danmark Rundt, at vi skal sælge vores cykelhold.

- Sponsorerne er med langs landevejene den uge i august, og når de står der, tænker de: "Det her ser godt ud. Så har de altså også kørt stærkt resten af året". Post Danmark Rundt er et godkendelsestempel på vores arbejde.

Post Danmark Rundt køres fra 6. til 10. august.

/ritzau/

 

Dagens Gossip