Cykelløb trues af skovbrande

Skovbrande truer nu afviklingen af World Tour-cykelløbet Tour Down Under.

Adelaide og egnen omkring storbyen i Australien har den seneste tid kunnet prale af verdens for tiden højeste temperaturer. Desværre har det ført skovbrande med sig, og sådan nogen truer nu det cykelløb, som er sæsonens første på World Tour-niveau.

Efter et gadeløb i Adelaide søndag, kører rytterne tirsdag en første etape fra Nuriootpa til Angaston i Barossa-regionen. Et område, som lige nu trues af skovbrande.

- Hvis vi ikke må komme derind, så må vi ikke, siger løbets direktør Mike Turtur ifølge AFP.

- Hvis myndighederne vurderer, at det vil være farligt for offentligheden at være der, så kan vi ikke bede folk om at tage derind. Det siger sig selv, siger han.

Hvis man vælger at aflyse den 135 kilometer lange etape, bliver der ikke lavet en anden etape i stedet.

Mens en hedebølge, som trak syd om Adelaide, er slut, er der stadig fire store skovbrande i det sydlige Australien. De ustandseligt skiftende vinde gør det svært for myndighederne at forudsige omfanget.

Tre danskere er med i cykelløbet. Veteranen Nicki Sørensen, Christoffer Juul Jensen og debutanten Michael Valgren, alle fra Tinkoff-Saxo.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip