Cykelryttere vil have indført regler ved dårligt vejr

De professionelle cykelryttere, sammenslutningen af de store cykelhold og løbsarrangørerne vil have indført ens og gennemsigtige regler for, hvordan cykelløb skal klares i ekstremt vejr.

Den nu tidligere cykelrytter David Millar mødtes med Luuc Eisenga, der er øverste chef for cykelholdenes sammenslutning AIGCP, Jean-Francois Pescheux, der er en af de mest indflydelsesrige personer hos Tour de France-arrangøren ASO, og Giro d'Italia-direktør Mauro Vegni.

De mødtes i Milano, hvor de store cykelhold er samlet inden årets første forårsklassiker, søndagens Milano-San Remo.

Ifølge det franske nyhedsbureau AFP blev parterne enige om et udkast, som nu bliver sendt videre til den internationale cykelunion, UCI, med henblik på at kunne træde i kraft fra næste sæson.

Netop Milano-San Remo var for få år siden udsat for et ekstremt snevejr, hvor løbet måtte afbrydes undervejs og rytterne blev fragtet videre i busser til et nyt punkt, hvor løbet blev genoptaget

Behovet for regler for cykelløb i ekstremt vejr kommer dog først og fremmest efter en etape i sidste års Giro d'Italia, hvor det var uklart, om løbet var neutraliseret eller ej.

Den senere vinder Nairo Quintana (Movistar) udnyttede tvivlen til at stikke af og sikre sin sejr, mens andre troede, at etapen var neutraliseret på grund af dårligt vejr.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip