Cykelstjerne misser sæsonafslutning efter uheld

Den rutinerede spanske cykelrytter Joaquim Rodriguez (Katusha) går glip af sæsonens sidste World Tour-løb, Lombardiet Rundt, der køres søndag.

Spanieren kom fredag galt af sted, da han styrtede efter at være cyklet lige bag en motorcykel gennem længere tid.

Rodiguez' knæ er så hævet, at han ikke er i stand til at køre Lombardiet Rundt. Dermed går han også glip af et hattrick i endagsløbet, efter at have vundet det i 2012 og 2013.

- Før jeg var på vej til Italien, havde jeg en sidste træning bag en motorcykel. Lige da jeg kom fri af motorcyklen, overså jeg et trafikskilt og ramte det med mit højre knæ.

- Jeg styrtede ikke, men jeg følte en masse smerte. Efter jeg ankom til Italien om aftenen blev smerten værre, og mit knæ var svulmet op. Det har været svært for mig overhovedet at gå, og det er helt umuligt at køre løb nu, siger Rodriguez i en pressemeddelelse.

36-årige Rodriguez har ellers vist stor form sæsonen igennem med blandt andet to etapesejre i Tour de France og en samlet andenplads i Vuelta a España, der sluttede for tre uger siden.

Joaquim Rodriguez ligger før Lombardiet Rundt på andenpladsen i den samlede World Tour-stilling, men var uden chance for at slutte på førstepladsen selv med en sejr i Lombardiet Rundt.

Uheldet ærgrer naturligvis også holddirektør José Azevedo.

- Det er en dårlig nyhed for både Joaquim og holdet. Han har trænet hårdt efter Vueltaen til Lombardiet Rundt, som var hans store mål, siger holddirektøren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip