Cykeltalent kigger på klassementet efter andenplads

Egentlig tabte han spurten onsdag på første etape af Postnord Danmark Rundt til Tinkoffs Daniele Bennati, men det var ikke til at mærke på stortalentet Mads Würtz Schmidt (Virtu Pro-Veloconcept).

22-årige Würtz Schmidt fik med andenpladsen skabt et hul i klassementet til flere af løbets store favoritter. Et forspring, han satser på at bevare, helt til løbet slutter søndag på Frederiksberg.

- Jeg tror selv, der er gode muligheder for at lave noget stort i klassementet. Det ser rigtig godt ud nu.

- Jeg var også rigtig optimistisk før, og det her er bare et godt skridt på vejen, siger han.

På onsdagens etape sad Mads Würtz Schmidt og Daniele Bennati alene i front til sidst med et lille forspring til forfølgerne.

Det giver Bennati løbets blå førertrøje, mens danskeren må "nøjes" med et pænt forspring på 18-19 sekunder til resten af forhåndsfavoritterne.

Men selv om forspringet allerede er kommet tidligt, ændrer det ikke på Mads Würtz Schmidts plan for resten af løbet.

- Det ændrer egentlig ikke noget. Målet er at komme så let gennem de første etaper som muligt. Nu blev første etape godt nok hård, men jeg fik også et godt udbytte ud af det. Torsdag skal jeg let igennem, og så må vi se, hvad der sker i på fredag i Vejle, siger han.

Selv om Würtz Schmidt, der er U23-verdensmester i enkeltstart, har placeret sig foran løbets andre favoritter, vil han ikke udråbe sig selv om den mest oplagte vinder af årets Danmark Rundt.

Især tredje etape, der slutter i Vejle og byder på den berygtede stigning på Kiddesvej i afslutningen, kan blive afgørende, spår han.

- Jeg ser ikke mig selv som den absolutte favorit. Vi er stadig mange, der kan nå det, og man skal ikke afskrive nogen.

- Etapen til Vejle er rigtig hård, og enkeltstarten i årets løb er længere, end den plejer. Men jeg har skabt mig et godt udgangspunkt, lyder det fortrøstningsfuldt fra Mads Würtz Schmidt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip